Bolincentrets klimatfestival

Elever från Rättvik under Bolincentrets KlimatfestivalOm Klimatfestivalen
Klimatfestivalen är Bolincentrets största publika event och arrangeras årligen. Under festivalen får besökarna träffa våra klimatforskare och lära sig mer om klimatforskning, klimatförändringar och vad vi kan göra åt dem. Huvudmålgruppen är barn och ungdomar i åldrarna 10–20 år, men även intresserad allmänhet är välkommen. Programmet erbjuder aktiviteter med en tydlig vetenskaplig koppling och bred representation av klimatforskningen vid Bolincentret. Klimatfestivalen har arrangerats sedan 2017. Förra årets Klimatfestival hade över 2000 besökare och blev fullbokad på bara några dagar. Festivalen har även fått stor medial spridning.

HÄR kan du lyssna på ett inslag i Vetenskapsradions veckomagasin om 2019 års Klimatfestival. Alla populärvetenskapliga föreläsningar spelas in och kan ses i efterhand. HÄR hittar du årets föreläsningar och förra året föreläsningar kan du se HÄR.

2020 års Klimatfestival 11–15 maj

Då intresset för festivalen är stort och den snabbt blir fullbokad, låter vi nu festivalen växa från tre till fem dagar. Första dagen blir en dag för skollärare med fokus på fortbildning och det lärarmaterial som Bolincentret har tagit fram. Dag 2–4 blir det ordinarie klimatfestival i Geovetenskapens hus.

Välkommen till Kungsträdgården 15 maj

Nytt för i år är att vi sista dagen firar klimatvetenskapen med ett stort event i Kungsträdgården! Genom att avsluta festivalen i Kungsträdgården tar vi klimatforskningen till allmänheten. I Kungsträdgården kommer vi att erbjuda ett program med både vetenskapliga inslag och musikuppträdanden, programmet är ännu inte fastställt, men kommer att publiceras här så fort det finns tillgängligt.

Har du frågor om Klimatfestivalen? Kontakta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.